Google+ Google+

2013. június 29.

Padlizsán, paradicsom és kecskesajt saláta

Tegnap délután  ismét feltartózhatatlanul tört rám a saláta utáni vágy, és fejembe vettem, hogy a szombati, nagy családdal közösen elfogyasztott ebéd ezúttal nem húsos lesz. Mikor a neten megakadt a szemem egy padlizsán-paradicsom-kecskesajt-saláta fotón, rögtön tudtam, hogy mi a teendőm.

Hozzávalók (6-4 személyre):
2 kockákra vágott padlizsán ‭
1/2 pohár + ‭ 2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál méz
durva só
fekete bors
2-3 pohárnyi félbevágott koktélparadicsom
‭1/2 pohár (50 g) fenyőmag
200g kockákra vágott kemény kecskesajt
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál kakukkfű (én ezt kihagytam, mert nem volt)


Elkészítés:
Kb. 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A fél pohár olívaolajat összekeverjük a mézzel, hozzáöntjük a padlizsán kockákhoz, és óvatosan megkavarjuk, hogy a mártás jól bevonja a padlizsánt.


Az egészet lapos tepsire tesszük , megszórjuk egy kevés sóval és borssal, majd 25-30 percig sütjük, amíg a padlizsán megpirul. A pörkölés során egyszer vagy kétszer átkavarjuk.


Olívaolajjal kicsit megkenünk egy másik tepsit és rápakoljuk a paradicsomot úgy, hogy vágott felükkel felfelé nézzenek. Rácsöpögtetünk 2 evőkanálnyi olívaolajat és durva sót szórunk rá. A sütőben körülbelül 20 percig sütjük.



A padlizsánt és a paradicsomot áttesszük egy tálba. A fenyőmagot száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, és a tálba szórjuk. Hozzáadjuk a fűszernövényeket valamint a sajtot, összekeverjük és melegen tálaljuk, vagy hűtőben lefedve tároljuk, és később hideg salátaként fogyasztjuk.
Nem tudom milyen hidegen, de melegen fenséges volt. Frissen sült sajtos pogácsával majszoltuk, és száraz vörösbort kortyoltunk hozzá :)


(A Facebook oldalunkon nagyobban is láthatóak a fotók)
(A sajtos pogácsa receptje nemsokára...)


(e tipikus izraeli saláta-recept ötlete az Xnet-ről, fotók: frankpeti)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...