Google+ Google+

2011. október 25.

Csirkemell chimichurri mártással



A csimicsuri a pesto szószhoz hasonló, argentin eredetű öntet, amit leginkább grillezett húsok izesítésére használnak. A chimichurri összetevői: apróra vágott petrezselyem, szárított oregano, fokhagyma, só, bors, víz, ecet, olívaolaj (vagy más olaj), és néha hagyma vagy paprika.

A kalóriadús ünnepi ételek után nagyon jól fog jönni néhány finom és egészséges falat ebből az egyszerűen elkészíthető csirkemellből.

Hozzávalók (4 személyre):
600 g (4 szelet) csirkemell

fekete bors
olívaolaj a sütéshez

A Chimichurri mártáshoz:
1/2 pohár olívaolaj
1/4 pohár friss bazsalikom levél
1/4 pohár friss petrezselyem
1 kiskanál friss oregánó levél
1/4 pohár vörösbor-ecet
2 gerezd fokhagyma, hámozva és összetörve
1 szárított chili paprika, durvára vágva
1/4 kiskanál só
1/8 kisskanál fekete bors

Elkészítés:
1. A mártás: félreteszünk 2 evőkanál olívaolajat, a többit a konyhai robotgépbe öntjük. Beletesszük a többi hozzávalót is, és durva péppé dolgozzuk.
2. Csirke: megszórjuk sóval és borssal a csirkemell felületét. Az olívaolajat előmelegítjük egy serpenyőben, és mintegy 4 percig sütjük a csirke mindkét oldalát: egy percig magas hőfokon, a többit közepes lángon.
3. Tálalás: tányérra tesszük a csirkemellet, és szószt öntünk a tetejére.

A chimichurri öntet marha- és bárányhússal is szuper!
:

2 megjegyzés:

  1. Nahát, de örülök ennek a receptnek:) R. Allen is készítette, de mivel nem beszélek angolul...:(
    Már a neve is nagyon kedves:)

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

    Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog feedjét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek, írj az info kukac miner pont hu-ra!

    Üdvözlettel:
    Miner.hu

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...