Google+ Google+

2011. szeptember 1.

Sárgadinnye és feta sajt saláta


Néhány hete nagylelkűen megigértem, hogy a töltött cukkini után a bruschetta, és a feta sajtos sárgadinnye saláta elkészítését is közzéteszem itt, és mivel állítólag úgy jó, ha a szépszavas igéretet megtartjuk, jöjjön a saláta, melynek elfogyasztása után azt mondta az egyik, kemoterápiásan kezelt kedves rokonom, hogy ha örömet akarok neki szerezni, akkor minden kezelés után lepjem meg őt ezzel az ínyencséggel.

Lemaradt a képről a vöröshagyma, pedig hogy feldobta volna...
Hozzávalók:
1 vörös/lila hagyma
1 evőkanál olaj
Néhány dió (kb. 1/4 pohár)
1 kis és közepes sárgadinnye (lehetőleg narancssárga, hogy szép legyen)
2 uborka
Néhány mentalevél (mintegy 8 szárnak a levelei)
egy citrom leve
100g bolgár sajt vagy feta sajt
Őrölt fekete bors


Elkészítés:
A hagymát vékony gyűrűkre vágjuk, és tepsiben előmelegített olajon kb. 3 percig sütjük úgy, hogy ne legyen egészen aranyló, mert csak az a cél, hogy a hagyma kicsit megpuhuljon, édeskés íze legyen, és előjöjjön gyönyörű, rózsaszín-lila szine.

Közben feldaraboljuk a diót.
Amikor a hagyma kész, áttesszük egy másik tálra, hogy kihűljön, és megpirítjuk a diót is a serpenyőben (2-3 perc). A pirítás közben nem érdemes mással foglalkozni, mert a dió nagyon gyorsan szénné válik... Miután megpirult, félretesszük. Félbevágjuk a sárgadinnyét, meghámozzuk és szeletekre vágjuk, aztán minden szeletet a felére (vagy vágjátok úgy ahogy akarjátok, nem lényeges).

Az uborkát vékonyra szeleteljük, felaprítjuk a mentát, és mindkettőt egy tálba tesszük, majd ráöntjük a citromlevet. Amikor lehűlt a hagyma, ezt is hozzáadjuk, és óvatosan összekeverjük.

Összeállítjuk a salátát: Elrendezzük a sárgadinnye-szeleteket egy lehetőleg széles és világos tálban, hogy a saláta vidám szinei jól érvényesüljenek. Rászórjuk az uborka és hagyma keveréket, erre a feta sajtot, megszórjuk dióval, és végül fekete borsot morzsolunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...