Google+ Google+

2014. január 4.

Ropogós Gnocchi


Bevallom, hogy szeretem az olyan vacsorákat, amelyek nagyon rövid előkészítést igényelnek. Nem baj, ha az edény a délután folyamán órákig a sütőben van, a lényeg, hogy ne kelljen fél óránál többet töltenem a konyhában, mikor egyéb fontos elfoglaltságom van.

Ez a recept megfelel ennek az elvárásnak. Az ötlet két olyan dolog ötvözéséből született, amit nagyon szeretek: gnocchi, és antipasti.

Szeretnék egy-két szót a gnocchi-ra vesztegetni. A Strauss salátagyár fejlesztési részlegén dolgozom, ahol munkatársaimmal kikisérleteztünk egy olyan könnyű és légies terméket, mely (Izraelben egyedülálló módon) a zacskóból kivéve nem igényel előfőzést, így az rögtön odakéretszkedhet a tepsibe a grillezett zöldségek mellé. Készítsünk egy gyors friss zöldségsalátát is a serpenyő mellé, és meg is van a mai vacsoránk.

Néhány megjegyzés:
Ha nem a fentebb említett Strauss terméket választjuk, természetesen a száraz gnocchit a sütőbe helyezés előtt meg kell főzni, vagy – ha sok időnk van - házilag is elkészíthetjük azt.
Fontos, hogy a zöldségek és a gnocchi egy rétegben feküdjenek, hogy az egész egységesen legyen ropogós.
A receptben szereplő zöldségeket - a család ízlésének megfelelően - nyugodtan másokra lehet cserélni.


Hozzávalók (4-6 adaghoz):

800 gr (2 Strauss csomag) friss gnocchi
1/2 fej karfiol kis virágjaira szedve
2 pohár (kb. 15 darab) kettévágott koktélparadicsom
2 vöröshagyma nyolcadokra vágva
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
tengeri só
½ pohárnyi reszelt kemény sajt (parmezán, Caciocavallo)

Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A sütőedényben egy rétegbe rendezzük a gnocchit, a karfiolt, a paradicsomot és a lilahagymát. Olívaolajat és balzsamecetet öntünk rá, majd megszórjuk tengeri sóval és sajttal.
25-30 percig sütjük.
Jó étvágyat!

A Facebook-on is követhetsz minket.

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...