Google+ Google+

2014. január 18.

Gyömbér tea

Tel Avivi hugom a városunkban járt, és kellemes esti séta után felugrott hozzánk egy kis eszmecserére.
- Mit iszol? - kérdeztem.
- Míg elkészítem a gyömbérteámat, szivesen megiszok egy kávét - felelte, és nyomban uralma alá vette a konyhát. Vagdosott, gyújtogatott, sürgött-forgott, én meg azon tűnődtem, hogy mit lehet annyit főzőcskézni egy sima teán. Ennyi energiával komplett vacsorát lehetne készíteni - gondoltam. A munka végén illemből belekóstoltam a kész italba, és teljesen beájultam tőle. Nyomban bezavartam hugomat a szobába, hogy máris írja számítógépre a receptet, hogy megoszthassam veletek e remek felfedezést. Mialatt ő az alábbi íráson szöszmötölt, megittam az összes teát...

Megpucoljuk és vékonyra szeleteljük a gyömbért (mennyiség ízlés szerint).
Teatojásba citromfüvet, zsályát, és mentát teszünk(ezek lehetnek szaritottak vagy frissek).
A fentiekkel vizet forralunk. Nyugodtan huzamosabb ideig forralhatjuk, hogy a gyömbérből minden hasznos dolog kifőjön. A felforralt vizhez filteres zöltdteát teszünk. Ezt is hosszabban bennehagyhatjuk. Kiöntjük a teát a csészébe, majd mikor már nem tűzforró, mézzel, és citrommal izesitjük (hogy ne rontsuk el se a méz, se a citromlé tápértékét). 
A gyömbér egyike a legegészségesebb dolgoknak: gyulladáscsökkentő, antibiotikum, kiváló influenza és megfázás megelőzésére illetve kezelésére, menstruális fájdalomcsökkentő, jó migrén kezelésére, állítólag méhnyakrák ellen is, és még számos előnye van.

fotó: google

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...