Google+ Google+

2014. október 16.

Izraeli Camping Sangria


Néhány régi és új barátommal három napon és három éjszakán át a Júdeai sivatagban túráztunk. A magas, Holt tengerre gyönyörű kilátást nyújtó hegyeken, és a félelmetesen mély szurdokokban való csatangolás után az éjszakákat mindig tábortűz körül, vidám hangulatban töltöttük (a frankpeti.net blogon majd részletesen beszámolok a túráról...). A közös vacsorákhoz mindenki hozott magával valamit, és elhatároztuk, hogy ezekből hármat bemutatunk itt egy háromrészes sorozatban.


Első rész: Camping Sangria
Gabi házi készítésű Camping Sangria-val járult hozzá közérzetünk javításához (eredetileg Spanyolországból származó, bor alapú, alacsony alkoholtartalmú, édes ízesített üdítőitalfajta. Nevezik borpuncsnak, illetve aromás bornak is), melynek izraeli, azon belül sivatagi változatát az alábbiakban ő írja le:

Elkészités indulás előtti este, vagy reggel, vagy pedig éjjel ha nem tudunk az izgalomtól aludni, nálam igy volt. 

Elkészítjük elöre a gyümölcs alapot, koncentrátumot egy 1 literes üvegben, vagy műanyag flakonban. Ezt a koncentrátumot később, a túra estéin elő lehet venni és mindig felönteni egy kis vodkával és fehérborral, majd fogyasztáskor hozzáöntjük a szánsavas limonádét.

A második éjszakára elszineződött gyömülcsök


Hozzávalók:
  • 2 db őszibarack
  • friss málna vagy eper, ha nincs akkor fagyasztott bármi ami piros vagy bordó, nálam erdei bogyók voltak
  • zöld szőlő (zöld kizárólagosan az esztetikai élmény miatt)
  • 1 üveg vodka
  • 1 üveg fehérbor
  • 2 üveg valamilyen citromos szénsavas ital. Nekem a Schweppes limonádé jött be a legjobban, a Fanta limonádé sem rossz, de az édesebb verziót ad.
Elkészités:
  1. Feldaraboljuk a gyümölcsöket, összekeverjük és az egy literes üvegbe helyezzük.
  2. Felöntjük vodkával kb. egy harmadáig, a maradék helyet pedig betöltjük fehér borral. A vodkás és boros üveget magunkkal visszük. Mivel a folyadék gyorsabban fog fogyni mint a gyümölcs, a feltöltést megismételjük amikor csak kell. Az arány igazábol izlés szerint változtatható.
  3. Néhány óráig a konctrátumot állni hagyjuk. Mivel reggel, vagy elöző nap készitjük el, igy estére, mire a tűz melletti fogyasztásra kerül a sor, már összeérnek az anyagok. 
  4. Amikor inni akarjuk, 1-3 kanál gyümölcsöt teszünk poharakként, ráöntjük kb. a pohár feléig a koncentrátumot, majd felöntjük a szénsavas limonádéval.
  5. Ha a koncentrátum hamarabb elfogy a gyümölcsnél, felöntjük az üveget vodkával és fehér borral, ami a következő estére be fog érni.
  6. LeChaim!
recept: Gabi Berger karakter animátor - gabiberger.com

Camping Sangria osztás az első estén
felső fotó: mightymrs.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...