Google+ Google+

2011. április 30.

Májízű cukkinisaláta

A cukkini az izraeli konyhában (és a miénkben is) népszerüségében majdnem a padlizsánnal vetekszik. Viszonylag alacsony a kalóriaértéke - 100 gramm cukkiniben körülbelül 15 kalória van, 280 mg kálium és 115 mcg A-vitamin. A cukkininek kevés íze van, de az finom :)

Savanyú krumplileves és majorannáscsirke tarhonyávol volt a mai ebéd, ehhez készített Magi máj ízü cukkini (kishuim) salátát.

Hozzávalók (4-6 főre):
500 gr hagyma
fél pohár étolaj (repce, vagy kukorica)
500 gr cukkini
4 kanál liszt
1 főttojás
1 kiskanál só
 negyed kiskanál bors


Elkészítés:
Nagy darabokra vágjuk a hagymát. Az olaj felét egy súlyos tepsiben jól felmelegítjük. Beletesszük a hagymát és vagy tíz percig sütjük, míg a hagyma szépen bebarnul. Fontos hogy ellenőrizzük és keverjük időnként, mert könnyen odaéghet. Kitesszük a hagymát egy tálba.

Felszeleteljük a cukkinit, lisztet szórunk rá és összekeverjük. A tepsibe öntjük a maradék olajat és felmelegítjük. Beletesszük a cukkinit és kb. 7 percig sütjük, míg mindkét oldalról megbarnul. Kiszedünk néhány szelet tököt és félretesszük a díszítéshez. Visszatesszük a tepsibe a hagymát, a maradék lisztet és még vagy 3 percig tovább sütjük, amíg a liszt felszívódik az olajban. 

Az egészet áttesszük a mixerbe, hozzátesszük a felszeletelt főttojást és néhány rövid pulzusban bekapcsoljuk a gépet, hogy egységes, de nem túl pépes masszát kapjunk. Sóval és borssal ízesítjük. Hütőben tároljuk és hidegen tálaljuk.
Tálalás előtt reszelt főttojást szórunk rá, és sült cukkini-szeletekkel díszitjük a salátát. (a fenti képen a tojás már el van keverve és féligsült cukkini díszíti a salátát)




1 megjegyzés:

  1. A blogot elmentem a kedvencek közé!
    Ezt a receptet biztosan kipróbálom.
    ica

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...