Google+ Google+

2011. november 28.

Friss paradicsom és bableves

Most vettem észre, hogy a Facebook-oldalon megígértem ezt a paradicsom-bab-levest, úgyhogy itt az ideje, hogy beváltsam igéretemet. Ez volt a múlt szombati ebéd első fogása, amikor is 16-an ültük körül az asztalt. Ideális szívmelengető leves ezekre a hideg téli napokra (éjszaka csupán 7-8 fok, nappal meg árnyékban 15 fok... brrrrr!!!).
 
Hozzávalók (6 főre):
1 kg paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
2 közepes vöröshagyma, durvára vágva
2 gerezd összezúzott fokhagyma
1 liter leves (lehet levesporból)
2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál édes paprika
1 kiskanál cukor
Só és bors
1 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál víz
400 gramm fagyasztott bab
aprított koriander a díszítéshez

Elkészítés:
Megmossuk és meghámozzuk a paradicsomot. Ahhoz hogy könnyen lejöjjön a héja, előbb forró vízben kell áztatni a következőképpen: minden paradicsom fenekén késsel kereszt alakot vágunk, egy nagy tálba tesszük és forró vízzel leöntjük. Körülbelül egy percig így hagyjuk, aztán leöntjük a vizet, majd könnyedén lehúzzuk a paradicsomokról héját.

Olajat töltünk egy tepsibe és a hagymát puhára sütjük. Hozzátesszük a fokhagymát és összekeverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a levest, a paradicsompürét, és ízlés szerint paprikát, cukrot, sót, borsot,. Az egészet felforraljuk, lefedjük és 5 percig főzzük.

A kukoricakeményítőt két kanálnyi vízben elkeverjük, és folyamatos keverés közben lassan a leveshez öntjük. Hozzáadjuk a babot, és újra felforraljuk, lefedjük és 10 percig főzzük. Megkóstoljuk, és szükség szerint javítunk az ízesítésen. Tányérokba öntjük, és korianderrel (vagy petrezselyemmel) díszítjük. 

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, mint a többi ételed is:)

    VálaszTörlés
  2. Úgy látszik, az előző hozzászólásom elszállt...

    Szóval tetszik a leves, és a blog is, a receptet viszem, a blognál maradok és követem! Ugyanis szeretem a más népek konyháját!

    VálaszTörlés
  3. Jol nez ki, el is viszem az otletet :) Koszonom!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...