Google+ Google+

2011. június 23.

Sült paradicsomos és spárgás kuszkusz-saláta


Ezt a finomságos valamit is jól kineveztem izraeli kajának a kuszkusz, a fenyőmag és az olívaolaj miatt, mert minhárom agyon-evett errefelé. A főételként is ehető saláta egészséges, diétás, vegetáriánus, és vegán. Nagyojjó :)
(Le az agyon-fűszerezett és agyon-olajozott ételekkel!!)

Hozzávalók (4 adag)

1/2 kg negyedekre vágott paradicsom
fél pohár olívaolaj
1 köteg friss oregánóról a levelek
só, fekete bors
1 csomag (400 g) instant kuszkusz (a vastagabb fajta javallt)
250g friss spárga

A tálaláshoz:
1 evőkanál olívaolaj
egy kis só
fekete bors
3 evőkanál balzsamecet
50g fenyőmag


Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt alacsony - közepes hőfokra (160 fok).
2. A négy részre vágott paradicsom darabokat szétszórjuk egy tepsiben. Félreteszünk egy kanálnyi olívaolajat, a többit a paradicsomra permetezzük/hintjük/szórjuk (ízlés szerint). Felülről rádobjuk az oregánó leveleket és megsózzuk (mondjuk hogy is dobhatnánk alulról...). Körülbelül 15 percig sütjük, míg a paradicsom egy kicsit összemegy, aztán szobahőmérsékletre hűtjük.
3. A kuszkusz elkészítése: a kuszkuszt egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a félretett evőkanálnyi olívaolajat, sót, borsot és forró vizet, összekeverjük és várunk míg a kuszkusz kész lesz (a gyártó utasításai alapján), végül a hűtőbe tesszük és kissé lehűtjük.
4. A spárga: eközben egy fazékban vizet forralunk és kicsit megsózzuk. Egy tálban jegelt vizet készítünk. Kidobjuk a spárga alsó részét és a többit pontosan másfél percig forró vízben főzzük. Azonnal áttésszük a jeges vízbe, hogy megállítsuk a főzés folyamatát. Egy-két perc múlva leszűrjük.
5. Fenyőmag: száraz serpenyőbe helyezzük a fenyőmagot és alacsony – közepes, vagy közepes - alacsony lángon melegítjük, amíg aranyló színt nem kap.
6. Összeállítás: A kuszkuszhoz adjuk a spárgát, a paradicsomot, az olajat, a sót, a borsot és a balzsam-ecetet, aztán összekeverjük. Fenyőmagot szórunk rá és mosolyogva tálaljuk.
7. Nyamiiii!

(az ötlet a ynet-ről lopódott el)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...